عصر تراکنش
رسانه مدیران فناوری‌های مالی ایران

تجربه‌هایی که راه آینده را روشن می‌کنند

مروری بر زندگی شخصی و حرفه‌ای ۱۰ مدیر صنعت فناوری‌های مالی کشور که در سال ۱۴۰۳ از دستاوردها و تجاربشان و مسیری که طی کرده‌اند، گفتیم

عصر تراکنش ۹۱ و ۹۲ / عصر تراکنش، به‌عنوان ماهنامه تخصصی مدیران فناوری‌های مالی ایران، در طول سال‌های فعالیت خود، در بخش «پروفایل» هر شماره به معرفی یکی از مدیران موفق و تأثیرگذار این صنعت پرداخته است. این بخش، روایت‌هایی جذاب از زندگی شخصی و حرفه‌ای این مدیران را ارائه می‌دهد؛ روایت‌هایی که نه‌تنها موفقیت‌ها و شکست‌های آنها را به تصویر می‌کشد، بلکه جنبه‌هایی از سبک زندگی و ویژگی‌های اخلاقی آنها را نیز آشکار می‌سازد که پیش از این کمتر مورد توجه قرار گرفته بود. از خلال این گفت‌وگوها، می‌توان دریافت که این مدیران با تمرکز بر چه اصول و مسائلی توانسته‌اند به رشد فردی و توسعه کسب‌وکار خود دست یابند.

مطالعه این روایت‌ها نه‌تنها برای جوانانی که قصد ورود به صنعت فناوری‌های مالی را دارند، الهام‌بخش و مفید است، بلکه به آنها کمک می‌کند تا با الهام از تجربیات پیشکسوتان، مسیر موفقیت را سریع‌تر و هوشمندانه‌تر طی کنند. بخش پروفایل عصر تراکنش، به‌عنوان بخشی از تاریخ شفاهی مدیران ایران، با دقت و وسواس ثبت شده است تا میراثی ماندگار برای آیندگان باشد. ما بر این باوریم که بسیاری از افراد در این سرزمین برای پیشرفت و توسعه آن تلاش کرده‌اند و این تلاش‌ها شایسته ثبت و نگهداری است. در این مطلب، مروری کوتاه بر پروفایل ۱۰ مدیری خواهیم داشت که در سال ۱۴۰۳ مورد بررسی قرار گرفتند.

مجید جعفریان

سال و محل تولد: ۱۳۶۱، تهران

سوابق تحصیلی:

  • کارشناسی: مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین
  • کارشناسی‌ارشد: مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار دانشگاه پلی‌تکنیک
  • دکترا: در حال تحصیل در رشته مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد واحد کیش

مجید جعفریان مسیر حرفه‌ای خود را از قبولی در آزمون استخدامی بانک ملی ایران و اداره انفورماتیک آن بانک آغاز کرد و به‌تدریج و پس از کسب تجارب گوناگون در سمت کارشناس فناوری اطلاعات، به سمت‌های بالاتر ارتقا یافت. جعفریان که تجربه ریاست اداره کل مدیریت عملیات بانکی، اداره کل شبکه و زیرساخت و معاونت امنیت اطلاعات اداره کل امنیت و توسعه سیستم‌های بانک ملی ایران را دارد، از بهمن‌ماه سال جاری معاون فناوری اطلاعات بانک اقتصاد نوین است. سال‌های زیادی از زندگی جعفریان از همان ابتدا تا به امروز در کنار بانک ملی ایران معنادار شده و به همین دلیل آنجا را خانه خود می‌داند و معتقد است که به‌جز خانواده واقعی‌اش، خانواده دیگری هم دارد؛ خانواده‌ بزرگ بانک ملی ایران. برای جعفریان خانواده مفهوم حیاتی و غیرقابل‌انکاری دارد و به دنبال نصیحت پدرش، تمام تلاش خود را به کار بسته تا همیشه در کنار افراد اصیلی قرار بگیرد که صداقت و فداکاری را سرلوحه خود قرار داده‌اند. جعفریان از آن دسته مدیرانی است که توانسته بین زندگی شخصی و حرفه‌ای‌اش تعادل برقرار کند و مشغله‌های کاری‌اش باعث نشده از خانواده‌اش غافل بماند. او معتقد است برقراری این تعادل کار دشواری است و به دیگرانی که در ابتدای راه هستند، توصیه می‌کند به جای تلاش کورکورانه برای مدیر شدن به فکر یادگیری یک مهارت کارآمد باشند و تمام سعی خود را به کار بگیرند تا در آن مهارتِ خاص حرفه‌ای شوند.

مجید شکوهی

سال و محل تولد: ۱۳۴۱، تهران

سوابق تحصیلی:

  • کارشناسی: رشته حقوق دانشگاه شهید بهشتی
  • کارشناسی‌ارشد: رشته حقوق تجارت بین‌الملل و حقوق اتحادیه اروپا از دانشگاه لندن
  • دکترا: در حال تحصیل در دوره DBA دانشگاه تهران

مجید شکوهی یک دهه‌چهلی است که جبر روزگار او را به سمتی برده که حقوق بین‌الملل بخواند و وارد صنعت بانکی و پرداخت کشور شود و نامش با مفهوم کارت اعتباری گره بخورد. او که دو سال سابقه کار و فعالیت در این صنعت را دارد، معتقد است بخش عمده‌ای از وقت و انرژی افرادی که ایده‌های نو دارند، صرف راضی کردن مدیران بالا‌رده‌شان می‌شود؛ زیرا این مدیران عموماً‌ از خود علاقه زیادی به نوآوری و فناوری نشان نمی‌دهند و تفکر سنتی دارند. او در کارنامه خود سابقه حضور در بانک پارسیان،‌ بانک سامان، بانک ملی، فن‌آوا کارت و چند مجموعه دیگر را دارد و معتقد است بانک پارسیان از همان ابتدا در مقایسه با سایر مجموعه‌ها نوآورتر و فناورتر بوده و مدیرانش همواره از ایده‌های نو استقبال کرده‌اند. شکوهی که درحال‌حاضر مدیرعامل شرکت سایبان‌پی است می‌گوید که گرچه در این سال‌ها با چالش‌ها و سختی‌های زیادی روبه‌رو شده، اما هنوز هم به آینده کشور امیدوار است و می‌خواهد در توسعه آن سهمی داشته باشد و در هر سازمانی که وارد شده، با کاربست تفکر مدیریت استراتژیک کوشیده آنجا را ارتقا دهد.

رضا سمیع‌زاده

سال و محل تولد: ۱۳۳۹، تهران

سوابق تحصیلی:

  • کارشناسی: مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف
  • کارشناسی‌ارشد: مهندسی سیستم‌ها دانشگاه صنعتی شریف
  • دکترا: گسترش فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس

رضا سمیع‌زاده از آن دسته مدیرانی است که در کارنامه پربار فعالیتش، حضور در قامت مدیر را در صنایع گوناگونی در کشور تجربه کرده است؛ از مدیرعاملی شرکت گسترش انفورماتیک و واحد مهندسی صنایع شرکت پشتیبانی و نوسازی هلیکوپترهای ایران گرفته تا شرکت فناوری اطلاعات سرمایه‌گذاری (فن‌آسا) و کارخانه داروگر و شرکت ایران‌مال. با این حال، این حجم از فعالیت‌های صنعتی نیز نتوانسته سمیع‌زاده را از فضای دانشگاهی دور کند؛ او در مقاطع مختلف، در دانشگاه‌های گوناگونی تدریس کرده است و اکنون نیز دانشیار دانشکده فنی‌ومهندسی دانشگاه الزهراست و در حیطه مدیریت نیز هدایت هلدینگ فاخر را بر عهده دارد. سمیع‌زاده که برای گفت‌وگو با ماهنامه عصر تراکنش خودش را از زمین گلف به دفتر رسانده بود، معتقد است میزان تمرکز و تسلط مدیران بر کاری که از خودشان به جای می‌گذارند، آنها را از دیگران متمایز می‌کند و تبلور چنین نظم و رویکردی حتی باید در سبک زندگی شخصی و تفریحات مدیران هم رؤیت شود؛ مثل همین بازی گلف که به عقیده او از مطلوب‌ترین روش‌های افزایش میزان تمرکز مدیران است.

مصطفی امینی

سال و محل تولد: ۱۳۶۳، تهران

سوابق تحصیلی:

  • کارشناسی: رشته کامپیوتر گرایش نرم‌افزار دانشگاه آمل
  • کارشناسی‌ارشد: رشته کامپیوتر گرایش نرم‌افزار دانشگاه آزاد اراک
  • دکترا: علم اطلاعات در دانشگاه آزاد تهران واحد علوم و ‌تحقیقات
  • فوق دکترا: تحول دیجیتال دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس

مصطفی امینی اصالتاً مازندرانی و زاده تهران در فصل پاییز است؛ فردی که علم و عمل را با هم جمع کرده و تجربه فعالیت در پنج صنعت بانکی، بیمه، بورس، فناوری اطلاعات و تلکام را دارد و فعالیت حرفه‌ای خود را در سال ۱۳۸۵ و با تدریس در دانشگاه شروع کرده است. او تجربه همکاری‌های علمی و اجرایی مختلفی در زمینه‌های ممیزی، نظارت، طراحی و اجرای طرح‌های تحول دیجیتال، شهر هوشمند و توسعه کسب‌وکارهای دیجیتال در سازمان‌هایی همچون ایرانیان‌نت، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات، پروژه ابررایانه ملی سیمرغ، بانک توسعه صادرات، بانک انصار، بانک سپه، بانک سینا، بانک ملی ایران، پست‌بانک، سازمان بورس و اوراق بهادار، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و بیمه رازی دارد. امینی معتقد است قرار گرفتن افراد در مسیر زندگی شخصی و حرفه‌ای‌شان اتفاقی نیست و هر فرد در شبکه‌ای پیچیده‌ و ناهمگون از روابط انسانی و غیرانسانی رشد می‌یابد و بالغ می‌شود.

میثم نمازی

سال و محل تولد: ۱۳۶۱، تهران

سوابق تحصیلی:

  • کارشناسی: مهندس کامپیوتر گرایش نرم‌افزار
  • کارشناسی‌ارشد: مدیریت فناوری اطلاعات گرایش سیستم‌های استراتژیک و سیستم‌های اطلاعاتی
  • دکترا: در حال تحصیل در رشته هوش مصنوعی دانشگاه تهران

میثم نمازی در سال ۱۳۷۹ وارد رشته مهندسی کامپیوتر، گرایش نرم‌افزار می‌شود و به دلیل علاقه‌اش به حوزه فناوری اطلاعات، اولین پروژه‌های مرتبط با تحصیلاتش را در دوران سربازی در نیروی زمینی ارتش و با تولید و توسعه پروژه مکانیزاسیون سامانه‌های ستادی آغاز می‌کند. نمازی از سال ۱۳۸۴ فعالیت حرفه‌ای خود را در سازمان مخابرات استان تهران آغاز می‌کند و با کسب تجربه در سطوح مختلف کارشناسی مرتبط با تحصیلاتش در سازمان‌ها و شرکت‌های گوناگون، هم‌اکنون مدیرعامل شرکت توسعه و نوآوری شهر است. نمازی معتقد است مسئولیت‌پذیری و صداقت را از پدرش به ارث برده و می‌گوید یک مدیر خوب باید توجه خاصی به سرمایه‌های انسانی‌اش داشته باشد و با آنها رفیق باشد. او که پس از اتمام دوره کارشناسی‌اش وارد بازار کار شده، دست از ادامه تحصیل نکشیده و بعد از پشت سر گذاشتن کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، حالا دو سالی است که دانشجوی دکترای هوش مصنوعی دانشگاه تهران شده است و می‌گوید که تحصیل و کار دو سوی یک سکه‌اند که از فرد، انسانی صاحب‌نظر و باتجربه می‌سازند.

حمید بنائیان

سال و محل تولد: ۱۳۶۲، شیراز

سوابق تحصیلی:

  • کارشناسی: مدیریت بازرگانی دانشگاه سراسری خلیج‌فارس
  • کارشناسی‌ارشد: مدیریت مالی دانشگاه شهید بهشتی
  • دکترا: مدیریت مالی دانشگاه تهران

حمید بنائیان متولد سال ۱۳۶۲ در شیراز است و دکترای مدیریت مالی از دانشگاه تهران دارد. او علاوه‌بر حضور پررنگش در دانشگاه و عضویت در هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس، سابقه حضور در سه صنعت بانک، بورس و بیمه را دارد و یکی از مدیران صنعت مالی کشور است که مسیر توسعه فردی‌اش را گام‌به‌گام و از لایه‌های پایین کارشناسی به سمت مدیریت در صنعت بانکی کشور طی کرده و اکنون در سمت معاونت فناوری اطلاعات بانک آینده فعالیت می‌کند؛ بانکی که به نظرش در بسیاری از حوزه‌ها پیشتاز است و در سال‌های اخیر رشد و توسعه خوبی در حوزه خدمات بانکداری الکترونیک و فناوری اطلاعات داشته است. به نظر او، یک مدیر خوب کسی است که از فضای یادگیری فاصله نمی‌گیرد، ظرفیت‌های سازمانش را می‌شناسد و واقع‌بینانه عمل می‌کند. بنائیان در این سال‌ها وارد هر سازمانی که شده، برای انجام پروژه‌ای به آنجا رفته و بعد از خروج او،‌ آن سازمان به ثبات نسبی رسیده و به همین دلیل از مسیری که طی کرده رضایت دارد.

حامد سنجری

سال و محل تولد: ۱۳۶۵، تهران

سوابق تحصیلی:

  • کارشناسی: مهندسی سخت‌افزار دانشگاه علامه طبرسی
  • کارشناسی‌ارشد: مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه مهر البرز

حامد سنجری یک جوان دهه‌شصتی است که علاقه‌اش به دروس مفهومی باعث شد در دوره کارشناسی، کامپیوتر بخواند و وارد حوزه امنیت اطلاعات شود. او که دارای مدرک کارشناسی مهندسی سخت‌افزار از دانشگاه علامه طبرسی و کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات از دانشگاه مهر البرز است، حدود هفده سال سابقه فعالیت در زمینه امنیت فناوری اطلاعات را دارد. او اولین تجربه کاری‌اش را با حضور در پروژه هوشمندسازی کارت سوخت به دست آورد و بعد از این پروژه به شرکت راه‌آهن رفت و از آنجا نیز به سازمان بورس نقل‌مکان کرد. از نظر سنجری، تغییرات زیاد در بخش مدیریت فناوری اطلاعات سازمان بورس یکی از مشکلات این سازمان به حساب می‌آید. سنجری سازمان بورس را خانه خود می‌داند و معتقد است این سازمان باید در حوزه فناوری اطلاعات دست به سیاست‌گذاری‌های کلان و پایداری بزند تا سیستم‌های اطلاعاتی و معاملاتی کارگزاری‌ها بتوانند تصور دقیقی از آینده داشته باشند.

حمیدرضا نائینی

سال و محل تولد: ۱۳۶۴، کاشان

سوابق تحصیلی:

  • کارشناسی: مهندسی صنایع گرایش تکنولوژی صنعتی دانشگاه علم و صنعت
  • کارشناسی‌ارشد: مدیریت سیستم و بهره‌وری دانشگاه علم و صنعت
  • دکترا: مدیریت حرفه‌ای DBA دانشگاه علم و صنعت

حمیدرضا نائینی جزو معدود مدیرانی در صنعت مالی کشور است که تجربه فعالیت در چند صنعت گوناگون تلویزیونی، خودروسازی، بانکی و پرداخت، هوشمندسازی صنعتی، مرکز داده و پردازش ابری را دارد. او مسیر حرفه‌ای خود را در این سال‌ها به صورت پلکانی و از کارشناسی تا مدیرعاملی طی کرده است. نائینی بر این عقیده است که در یک استراتژی خوب، نبایدها از بایدها مهم‌تر هستند و به همین دلیل پس از ورودش به هلدینگ راهبر، تصمیم گرفت که برخی از کارها را انجام ندهد؛ استراتژی‌ای که باعث شد در مدت مدیرعاملی او در این شرکت، مجموع فروش راهبر از شش‌میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به حدود ۲۰۰‌میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ و ارزش بازار آن نیز از ۱۵۰میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به حدود هزار و پانصد میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ برسد. نائینی مشورت گرفتن از دیگران را رمز موفقیتش می‌داند و می‌گوید که همیشه در هر سمتی که بوده صداقت داشته و تلاش کرده تأثیرگذار باشد.

احسان قاضی‌زاده

سال و محل تولد: ۱۳۵۸، تهران

سوابق تحصیلی:

  • کارشناسی: مهندسی برق گرایش کنترل و ابزار دقیق دانشگاه فردوسی مشهد
  • کارشناسی‌ارشد: علوم کامپیوتر دانشگاه ملی جاکارتا در اندونزی

رمزارزها از زمانی ‌که وارد ایران شده‌اند، طرفداران و علاقه‌مندان زیادی پیدا کرده‌اند و برخی از افراد با وجود اینکه هنوز قانون مشخص و شفافی برای این حوزه در کشور وجود نداشت، کسب‌وکار خود را در این حوزه ایجاد کرده‌اند. یکی از این افراد، احسان قاضی‌زاده است که هم‌اکنون مسئولیت مدیرعاملی بیتمکس را بر عهده گرفته است؛‌ یک دهه‌پنجاهی که در دو رشته برق و کامپیوتر تحصیل کرده و خیلی زود متوجه شده که علاقه زیادی به کریپتوگرافی دارد و از سال ۱۳۹۵ به رمزارزها به‌عنوان حوزه‌ای نگاه کرده که در آن می‌توان کارهای جدی و گسترده‌ای انجام داد. پس با کمک دوستانش «اکسیر» را ایجاد کرده و بعد از مدتی به «بیتمکس» آمده تا مدیرعامل این پلتفرم باشد. قاضی‌زاده از آن دسته افرادی است که ماندن در ایران را بر مهاجرت کردن ترجیح داده است و می‌گوید که مهاجرت مثل این می‌ماند که چشمت را ببندی و از ارتفاع بپری؛ اقدامی که معلوم نیست آخر و عاقبتش چه می‌شود.

محمدعلی بخشی‌زاده

سال و محل تولد: ۱۳۶۱، تهران

سوابق تحصیلی:

  • کارشناسی: مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
  • کارشناسی‌ارشد: مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه پیام‌نور
  • دکترا: مدیریت عالی کسب‌وکار دانشگاه شهید بهشتی

محمدعلی بخشی‌زاده یک مدیر دهه‌شصتی است که کارش را از تاسیس یک آموزشگاه کامپیوتر در سال ۱۳۸۰ آغاز کرده و در ۲۵سالگی مدیرکل فناوری اطلاعات سازمان منطقه آزاد اروند شده است و بعدها با ورود به شرکت سایان‌کارت، به صنعت بانکی و پرداخت کشور آمده و با وجود اینکه برای مدت کوتاهی مدیرعامل یک شرکت فعال در صنعت نفت هم بوده، تا امروز در صنعت بانکی و پرداخت کشور مانده است. او که دانش‌آموخته کارشناسی مهندسی کامپیوتر، کارشناسی‌ارشد مدیریت فناوری اطلاعات و دکترای مدیریت عالی کسب‌وکار است، نقش مهمی در پروژه‌های دیجیتالی‌ شدن بانک دی و یکپارچه کردن سامانه‌های سازمان منطقه آزاد اروند داشته و حالا مدیرعامل شرکت امیدبوم بانک سپه است و می‌خواهد امیدبانک را به جایگاه واقعی خود برساند و در صورت امکان یک نئوبانک مستقل و واقعی در کشور بسازد. به نظر او، افراد به جای حسرت خوردن درباره اشتباهات گذشته‌شان باید از تجاربشان درس بگیرند و آن اشتباهات را دوباره تکرار نکنند. بخشی‌زاده یک مدیر موفق را فردی می‌داند که به جای مدیریت، سازمانش را رهبری کند، قدرت ریسک‌پذیری و جسارت داشته باشد و به نیروهای انسانی‌اش بها بدهد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.