عصر تراکنش
رسانه مدیران فناوری‌های مالی ایران

تأمین تجهیزات نو؛ مهم‌ترین چالش سخت‌افزاری صنعت بانکی

گفت‌وگو با مجید جعفریان، معاون فناوری اطلاعات بانک سرمایه که می‌گوید محدودیت‌ها منجر به تأمین تجهیزات از روش‌هایی نظیر ته‌لنجی و ملوانی شده است

اولین رویداد سخت‌افزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال ایران به همت کارخانه نوآوری رسانه راه‌کار ۲۱ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های کتابخانه ملی ایران برگزار خواهد شد؛ رویدادی که میزبان مدیران و فعالان صنعت زیرساخت، کسب‌وکارهای تولیدکننده و تأمین‌کننده سخت‌افزار و کالای دیجیتال، خرده‌فروش‌ها و برندهای مطرح کشور است و میزگرد‌ها و سخنرانی‌های آن بر اولویت‌ها، نیازها، چالش‌ها و همچنین فناوری‌ها و نوآوری‌های صنعت سخت‌افزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال کشور متمرکز خواهد بود. در آستانه این رویداد در گفت‌وگو با معاونان فناوری اطلاعات بانک‌های کشور از نیازهای سخت‌افزاری اکوسیستم بانکی کشور پرسیده‌ایم. به عقیده مجید جعفریان، معاون فناوری اطلاعات بانک سرمایه، تأمین تجهیزات اصلی و نو به‌منظور نوسازی و گسترش زیرساخت‌های سخت‌افزاری مهم‌ترین چالش صنعت بانکی کشور در حوزه سخت‌افزار است و تأمین‌کنندگان به دلیل تغییر مقررات پی‌درپی و اعمال سقف‌های متعدد واردات، ناگزیر به واردات تجهیزات غیراصل و دست‌دوم رو آورده‌اند. در ادامه گزارشی از گفت‌وگوی عصر تراکنش را با مجید جعفریان می‌خوانید.


تجهیزات دست‌دوم؛ ثمره قوانین محدودکننده


طبق صحبت‌های مجید جعفریان، معاون فناوری اطلاعات بانک سرمایه، تأمین تجهیزات اصلی و نو به منظور نوسازی و گسترش زیرساخت‌های سخت‌افزاری مهم‌ترین چالش صنعت بانکی کشور در حوزه سخت‌افزار است و به دلیل تغییر پی‌درپی مقررات و اعمال سقف‌های متعدد برای واردات، وضعیت تأمین تجهیزات ثبات لازم را ندارد و گاهی شرکت‌های معتبر نیز به دلیل محدودیت‌های خود در واردات، به مشارکت در چنین پروژه‌هایی تمایلی ندارند. جعفریان با اشاره به این موضوع می‌گوید: «این محدودیت‌ها منجر به سوق دادن تأمین‌کنندگان به تأمین تجهیزات از سایر روش‌ها نظیر ته‌لنجی و ملوانی شده است و با توجه به تأمین ارز تجهیزات از روش بازار آزاد، تأمین‌کنندگان برای جبران هزینه‌های خود به واردات تجهیزات غیراصل و دست‌دوم رو می‌آورند. متأسفانه این دست از تجهیزات به‌وفور در بازار موجود است و به‌رغم بی‌کیفیت بودنشان، گاهی از این تجهیزات در زیرساخت‌ها استفاده می‌شود.»

با توجه به گسترش تجارت الکترونیکی و افزایش شدید تعداد تراکنش‌های آنلاین در بستر اینترنت، مهم‌ترین نیاز سخت‌افزاری اکوسیستم بانکی مربوط به گسترش مراکز داده است. معاون فناوری اطلاعات بانک سرمایه با اشاره به این موضوع می‌گوید: «این مسئله از دو منظر قابل بررسی است؛ یکی اینکه نیاز به افزایش سطح دسترسی و Redundancy تشدید شده است؛ چون باعث افزایش ثبات و دردسترس‌بودن سیستم‌ها در همه ساعات شبانه‌روز می‌شود و دیگری اینکه نیاز به سرورها و ذخیره‌سازهای جدیدتر و سریع‌تر به منظور ارتقای سطح کیفی سرویس‌ها بیشتر شده است.»


رفع نیازهای سخت‌افزاری بانکی؛ در گرو تصمیم‌گیری نهادهای ذی‌ربط


به گفته جعفریان، رفع نیازهای سخت‌افزاری صنعت بانکی کشور مستلزم تصمیم‌گیری نهادهای ذی‌ربط غیربانکی نظیر وزارت صمت و وزارت اقتصاد و دارایی است. او در این باره می‌گوید: «به‌عنوان یک راه‌حل سریع برای رفع نیازهای بانکی پیشنهاد می‌شود نیازهای صنعت بانکداری به‌عنوان صنعت مادر و پایه سایر صنایع و فعالیت‌های تجاری و تولیدی، استثنا قرار بگیرد و تأمین تجهیزات مورد نیاز بانکی به‌مانند تأمین مواد اولیه خطوط تولید در نظر گرفته شود. در سال‌های گذشته شرکت‌های تأمین‌کننده تجهیزات برای بانک‌ها از گزینه «قرارداد با دستگاه اجرایی» برای ثبت سفارش خود استفاده می‌کردند که استفاده از این روش از اول سال جاری به‌صورت کلی منتفی شده است. با توجه به اهمیت سیستم بانکی برای مردم، صنایع، مشاغل، کارخانه‌ها، بخش‌های دولتی و خصوصی و به‌صورت کلی تمام مردم ایران، نیاز است وزارت صمت تمهیداتی برای تسهیل واردات تجهیزات مورد نیاز بانک‌ها بیندیشد.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.