لزوم همافزایی واحدهای بازرگانی و متولیان تأمین تجهیزات بانکها، برای رفع نیازهای سختافزاری
گفتوگو با سید محمدرضا مصطفوی، مدیر اجرایی فناوری اطلاعات بانک قرضالحسنه رسالت که معتقد است بهاشتراکگذاشتن تجربه در حوزه تأمین تجهیزات، پایههای رقابت را مستحکم میکند
هرگاه از چالشهای سختافزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال ایران سخن به میان میآید، تأمین تجهیزات اولین گزارهای است که در ذهن تداعی میشود که موانعی همچون تحریمها و قوانین محدودکننده واردات بر سر راه آن قرار دارد. از همین رو، برخی از فعالان این حوزه برای رفع بخشی از این مشکلات، به همکاری و همافزایی بازیگران اقتصاد دیجیتال کشور امید دارند. کارخانه نوآوری رسانه راهکار در اولین رویداد سختافزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال ایران که ۲۱ آبانماه ۱۴۰۳ آن را برگزار میکند، قصد دارد بر اولویتها، نیازها و چالشها و همینطور فناوریها و نوآوریهای این حوزه تأکید کند. در آستانه برگزاری این رویداد، در گفتوگو با معاونان فناوری اطلاعات بانکهای کشور از نیازهای سختافزاری اکوسیستم بانکی کشور پرسیدهایم. به عقیده سید محمدرضا مصطفوی، مدیر اجرایی فناوری اطلاعات بانک قرضالحسنه رسالت، شناخت تجهیزات متناسب با نیاز صنعت بانکی کشور و تهیه و تأمین این سختافزارها در شرایط خاص کشور، از مهمترین چالشهای صنعت بانکی کشور است. در ادامه گزارشی از گفتوگوی عصر تراکنش با سید محمدرضا مصطفوی را میخوانید.
تأمین مالی سختافزارها و رعایت استانداردهای بینالمللی
فناوری در حوزه سختافزار با سرعت عجیبی در حال پیشرفت است و شناخت تجهیزات متناسب با نیاز هر صنعت و تهیه و تأمین سختافزارها در شرایط خاص کشور از مهمترین چالشهایی است که فعالان صنایع با آن دستوپنجه نرم میکنند. سید محمدرضا مصطفوی، مدیر اجرایی فناوری اطلاعات بانک قرضالحسنه رسالت، با اشاره به این موضوع درباره چالشهای سختافزاری صنعت بانکی کشور میگوید: «نیاز به اصالتسنجی و سلامتسنجی سختافزار فراتر از چکلیستها و استانداردهای معروف، راهاندازی و پیادهسازی تجهیزات به دلیل تجربههای میدانی و عملیاتی محدودی که در اکوسیستم بانکی وجود دارد و رعایت تشریفات اداری و مالی لازم و گاه غیرضروری، از دیگر چالشهای مهم در صنعت بانکی کشور است. در کنار این موارد میتوان به تأمین مالی سختافزارها و رعایت استانداردهای بینالمللی و بومی امنیت تجهیزات نیز اشاره کرد.»
به گفته مصطفوی، نیازها و اولویتها متناسب با تغییر فناوری، رشد سرویسها و محصولات، نرخ رشد مشتریان بانکها و ریسکهای غیرسیستماتیک تحمیلی به صنعت یا بانک خاص دائماً در حال تغییر هستند و صنعت بانکی باید بین سختافزارهای زیرساختی و تجهیزات درگاه ارائه مستقیم سرویس به مشتری تعادل برقرار کند.
بهاشتراکگذاشتن تجربه، پایههای رقابت را مستحکم میکند
مدیر اجرایی فناوری اطلاعات بانک قرضالحسنه رسالت بر این عقیده است که وضعیت سختافزارهای بانکی کشور نیازمند دسترسی به اطلاعات دقیق و رصد مداوم سختافزارهای عملیاتی کل صنعت است، ولی اکثر بانکهای فعال بهطور مداوم در حال تلاش برای بهروزرسانی و تقویت سختافزارها در سطوح زیرساختی و عملیاتی خود هستند، زیرا این امر تأثیر مستقیمی بر ارتقای سطح کیفیت سرویسدهی و رضایت مشتریان دارد. او با اشاره به این موضوع در راستای رفع نیازهای سختافزاری صنعت بانکی کشور میگوید: «ایجاد شبکه ارتباطی منسجم بین واحدهای بازرگانی و متولیان تأمین تجهیزات بانکها و ارتباط و همافزایی آنها با یکدیگر میتواند به رفع نیازهای سختافزاری صنعت بانکی کشور کمک کند. این موضوع نیز وقتی حاصل میشود که همه فعالان و مدیران بانکها به این آگاهی برسند که تقویت و بهاشتراکگذاشتن تجربه در حوزه تأمین و بهکارگیری تجهیزات، پایههای رقابت را مستحکم میکند و اتفاقاً توجه هر بانک را به تقویت سرویسهای خاص خود و ایجاد ارزشافزوده بیشتر معطوف میکند.»