عصر تراکنش
رسانه مدیران فناوری‌های مالی ایران

عصر تراکنش شماره ۸۷ آبان ۱۴۰۳

عصر تراکنش ۸۷ / هشتادوهفتمین شماره از ماهنامه عصر تراکنش با تصویر روی جلد حسین اسلامی، مدیرعامل رمیس منتشر شد. اسلامی در رمیس درصدد است تا این شرکت را تا پایان سال ۱۴۰۴ وارد بازار سرمایه کند، چون معتقد است این شرکت باید در لیگ برتر بازی کند. به دلیل حضور مجدد اسلامی در بخش خصوصی و تغییر و تحولاتی که رمیس در زمان مدیرعاملی او به خود دیده است، در گفت‌وگو با حسین اسلامی درباره این شرکت و برنامه‌هایی که دارند پرسیدیم و نیز از نگاهش به‌عنوان مدیرعامل یک شرکت فعال در حوزه زیرساخت دیجیتال به چالش‌ها و آینده این حوزه. او می‌گوید که هنوز در کشور اکوسیستمی برای زیرساخت دیجیتال وجود ندارد و این در حالی است که برای آینده بهتر کشور و تحول در سبک زندگی افراد، نیازمند شکل‌گیری این اکوسیستم هستیم. پرونده «تنظیم‌گری» این شماره نیز به میزان موفقیت پروژه ریال دیجیتال بانک مرکزی ایران اختصاص داده شده است. همچنین شما می‌تواند در این شماره از ماهنامه یادداشت‌هایی از مینا والی، مینا حاجی، حمزه آقابابایی، محمدمهدی فاطمیان، ایمان ارسطو، حامد اکبری و هادی عسگرزاده را بخوانید.


به وقت لجستیک در ایران


به روال هر ماه در بخش گزارش‌های ماهنامه عصر تراکنش مروری بر مهم‌ترین اخبار یک ماه گذشته اکوسیستم مالی کشور داشتیم. در مهرماه ۱۴۰۳ شاهد انتصاب‌ها و جابه‌جایی‌های مدیریتی متعددی در صنعت فناوری‌های مالی ایران بودیم؛ علاوه‌بر این، یکی از مهم‌ترین رخدادهای یک ماه گذشته، برگزاری رویداد نوآوران لجستیک ایران به همت کارخانه نوآوری رسانه راه‌کار بود که باعث گردهم‌آمدن تمام اعضای اکوسیستم لجستیک کشور شد. در این بخش علاوه‌بر مرور مهم‌ترین اخبار، گزارش کاملی را از اولین رویداد نوآوران لجستیک ایران می‌خوانید. همچنین در این بخش به معرفی کتاب «اقتصاد سیاسی بلاکچین در ایران» پرداخته‌ایم؛ کتابی که به تجربه شکست کنسرسیوم ققنوس اشاره دارد و از مسیر پرفرازونشیب این شرکت می‌گوید؛ از اینکه کنسرسیوم ققنوس چه مسیری را در مواجهه با بانک مرکزی و سیاست‌گذاران حوزه مالی طی کرد و به چه سرانجامی رسید.


روایتی از پنج کسب‌وکار:

داتا، دایادایموند، رایان هم‌افزا، تجارت شایان و فینوتک


داتا، دایادایموند، رایان هم‌افزا، تجارت شایان و فینوتک پنج کسب‌وکاری هستند که در بخش «باشگاه» این شماره از ماهنامه عصر تراکنش در گفت‌وگو با مدیران آنها به بررسی اقدامات، چالش‌ها و برنامه‌هایی که برای آینده شرکت‌هایشان دارند، پرداختیم. گفت‌وگوی ماه این شماره نیز با حسین اسلامی، مدیرعامل رمیس است؛ فردی که بعد از تجربیات فراوانش در هلدینگ‌های بانکی، به بخش خصوصی بازگشته و درصدد است رمیس را تا پایان سال ۱۴۰۴ وارد بازار سرمایه کند. او که در حال حاضر در حوزه تأمین زیرساخت دیجیتال در کشور فعالیت می‌کند، معتقد است برای آینده بهتر کشور و تحول در سبک زندگی افراد، نیازمند شکل‌گیری اکوسیستمی در حوزه زیرساخت دیجیتال هستیم. علاوه‌بر اینها، روایتی از زندگی شخصی و حرفه‌ای حامد سنجری را می‌خوانید؛ فردی که فعالیت‌های حرفه‌ای‌اش را در بازار سرمایه کشور از کارشناسی تا معاونت فناوری اطلاعات طی کرده است.


میزان موفقیت پروژه ریال دیجیتال چقدر است؟


بانک‌های مرکزی در سراسر جهان مدت‌ها است که به فکر راه‌اندازی CBDCهای خود افتاده‌اند و بانک مرکزی ایران نیز یکی از ۱۱۷ کشوری است که در این سال‌ها تصمیم‌ گرفته ارز دیجیتال خود را داشته باشد. در این راستا تیرماه امسال از پروژه ریال دیجیتال خود به‌صورت آزمایشی در جزیره کیش رونمایی کرد. حالا سه ماه از آغاز فاز آزمایشی این پروژه می‌گذرد و ریال دیجیتال روی بیلبوردهای تهران هم نشسته است و به نظر می‌رسد که بانک مرکزی درصدد توسعه این پروژه‌ است. در بخش «تنظیم‌گری» این شماره از ماهنامه عصر تراکنش دو گزارش مفصل درباره وضعیت پروژه ریال دیجیتال بانک مرکزی آماده کرده‌ایم که یکی از آنها گفت‌وگو با مدیران صنعت بانکی و دیگری گفت‌وگو با مدیران صرافی‌های رمزارزی کشور است. علاوه‌بر این گزارش‌ها، می‌توانید یادداشت‌هایی از محمدرضا جمالی و احسان قاضی‌زاده را درباره این پروژه بانک مرکزی بخوانید.


جیتکس ۲۰۲۴ از دریچه نگاه راه‌کار


درهای جیتکس گلوبال ۲۰۲۴ از روز دوشنبه ۲۳ مهرماه به روی بازدیدکنندگان باز شد؛ نمایشگاهی که بزرگ‌ترین رویداد فناوری در منطقه منا است و امسال چهل و چهارمین دوره آن برگزار شد. تیم رسانه‌ای راه‌کار در روزهای برگزاری این رویداد بین‌المللی در کنار علاقه‌مندانی بود که فرصت حضور در این نمایشگاه را نداشتند یا اگر شرکت کرده بودند، نمی‌توانستند جنبه‌های مختلف این نمایشگاه را ارزیابی کنند. رسانه‌های راه پرداخت، عصر تراکنش و کارنگ در روزهای برگزاری این نمایشگاه مطالبی را به‌صورت تصویری و متنی در اختیار علاقه‌مندانشان قرار دادند که گزارش و همچنین گزارش تصویری مفصلی از پوشش رسانه‌ای راه‌کار را از جیتکس ۲۰۲۴ را برای شما آمده کرده‌ایم. در این مسیر شرکت‌های او‌ام‌پی فینکس، EBCOM، پرداخت نوین، تاپین، پرداخت الکترونیک سامان (سپ)، زیبال و نوبیتکس از تیم راه‌کار برای پوشش رسانه‌ای رویداد حمایت کردند.


معرفی چهار کتاب جدید از انتشارات راه پرداخت


در بخش «راهنما»ی این شماره از ماهنامه عصر تراکنش به روال همیشه به معرفی شش مجله معتبر فناوری مالی در دنیا پرداختیم. همچنین چهار کتاب جدید از انتشارات راه پرداخت را معرفی کرده‌ایم که درباره صنعت رمزارز و تحول دیجیتال سازمانی است. «روندهای رمزارز در سال ۲۰۲۴»، «درباره متاورس»، «راهنمایNFT» و «تحول دیجیتال سازمانی» این چهار کتاب هستند. علاوه‌بر این، به معرفی مدیران عامل بانک‌های کشور پرداخته‌ایم. عصر تراکنش یک بار در شماره ۶۶ خود مدیران عامل بانک‌های کشور را معرفی کرده بود و حالا با توجه به تغییرات و جابه‌جایی‌هایی که رخ داده، این فهرست را به‌روز کرده‌ایم. ما بر این باوریم که این افراد، نقشی اساسی در جهت‌دهی به تصمیمات بانک‌ها دارند و آشنایی با آنها می‌تواند مفید و البته جالب باشد. بخش «اپ‌ها» نیز به معرفی سیزده نئوبانک فعال در کشور اختصاص یافته است و دستگاه آنی‌چک شرکت GSS که تمام فرایندهای مرتبط با چک را به‌صورت یکپارچه و خودکار مدیریت می‌کند نیز محصول معرفی‌شده در این شماره است.

دریافت فایل ماهنامه عصر تراکنش ۸۷

دریافت اشتراک عصر تراکنش


فهرست


یادداشت‌ها:

گزارش‌ها:

باشگاه:

تنظیم‌گری:

جهان:

راهنما:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.