عصر تراکنش
رسانه مدیران فناوری‌های مالی ایران

چرا دوباره جنون کریپتو در جهان به راه افتاده است؟

مروری بر جدیدترین مطالب شش مجله معتبر فناوری‌های مالی در جهان

عصر تراکنش ۸۸ / در بخش «راهنما»ی هشتادوهشتمین شماره از ماهنامه عصر تراکنش، به روال همیشه نگاهی اجمالی به آخرین شماره مجلات مهم فناوری‌های مالی جهان داشتیم. «آنترپرنور»، «اکونومیست»، «بنکینگ‌تکنولوژی»، «فین‌تک»، «تایم» و «بارونز» شش مجله‌ای هستند که در ادامه مروری بر مطالب آنها داشتیم.


آنترپرنور: بانکداران در مسیر کنیا


شماره نوامبر ۲۰۲۴ آنترپرنور: مجله آنترپرنور که عمده مطالب خود را به کارآفرین‌ها اختصاص می‌دهد، در تازه‌ترین شماره خود مطلبی را به سرمایه‌گذاری در کشور کنیا اختصاص داده و در آن به مبحث بانک‌داری در این کشور پرداخته است. کنیا چهارمین اقتصاد بزرگ آفریقاست و هم‌اکنون تلاش دارد به شکل‌های مختلف، سرمایه و سرمایه‌گذاران را جذب کند. این کشور در مسیر ورود به اقتصادهای نوظهور است و به همین دلیل می‌تواند سرمایه‌گذاران بسیاری را جذب کند. صندوق بین‌المللی پول برآورد کرده که در سال ۲۰۲۴، کنیا رشد اقتصادیِ ۵درصدی را تجربه کند. این میزان از رشد تولید ناخالص داخلی نشان می‌دهد که کنیا به لحاظ اقتصادی، وضعیتی مطلوب دارد. بخش بانک‌داری در کنیا یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی و به‌نوعی موتور محرک رشد اقتصادی این کشور به شمار می‌آید. شهرتی که صنعت بانک‌داری در کنیا داشته باعث شده که این کشور به هاب مالی در شرق آفریقا تبدیل شود.

همین رشد و وضعیت مطلوب هم باعث شده که تقاضا برای محصولات مالی متنوع و پیچیده طی دو دهه اخیر در کنیا افزایش پیدا کند و این یعنی بستری مساعد برای سرمایه‌گذاری فراهم شده است. بررسی‌های آنترپرنور نشان می‌دهد که بیش از چهل بانک تجاریِ ثبت‌شده در کنیا وجود دارد. افزایش جمعیت و شکل‌گیریِ تقاضاهای جدید مالی از طرف نسل جدید کنیا، باعث شده که صنعت بانک‌داری در این کشور به دنبال جذب سرمایه‌های جدید برای بهبود وضعیت خود باشد.

همه این موارد به‌خوبی نشان می‌دهد که کنیا به لحاظ بانک‌داری در جایگاهی قرار گرفته که می‌تواند هدفِ عمده سرمایه‌گذاران از سرتاسر جهان در بخش مالی باشد. صنعت بانک‌داری در این کشور به دنبال فرصت‌هایی برای ایجاد سکوهای هوش مصنوعی است و به سمت توسعه بانک‌داری دیجیتال حرکت می‌کند. بانکِ «پرایم» یکی از بانک‌های شاخص در کنیا به شمار می‌آید که از سال ۱۹۹۲ در این کشور تأسیس شده و هم‌اکنون، جزو پیشروترین بانک‌ها در کنیا محسوب می‌شود. این بانک بیش از ۲۴ شعبه در سرتاسر کنیا دارد و اکنون به دنبال ارائه محصولات جدید در عرصه مالی است. بخش مالی و بانک‌داری در کنیا برای ارائه خدمات مالیِ مدرن به مشتریان خود نیازمند سرمایه‌گذاری است و همین مسئله به سوژه مورد بحث در مجله آنترپرنور تبدیل شده تا کارآفرین‌ها و سرمایه‌گذاران را با فرصت‌های مالی در این کشور آشنا کند.

عنوانآنترپرنور
صاحب‌امتیازشرکت آنترپرنور مدیا
تیراژ۵۱۰ هزار و ۴۸۳ نسخه
انتشار اولین شماره۱۹۷۷
دفتر مرکزیکالیفرنیا، آمریکا
وب‌سایتentrepreneur.com
سوژه‌ها#هوش‌_مصنوعی #صنعت_بانکی #کنیا

اکونومیست: جنون کریپتویی


 شماره ۱۶ نوامبر ۲۰۲۴ اکونومیست: نشریه اکونومیست در بازگشت دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان به کاخ سفید، به مبحث رمزارزها پرداخته و در مطلبی توضیح داده که چرا دوباره جنون و تب کریپتو در جهان به راه افتاده است. درست در شبی که مشخص شد دونالد ترامپ بدون تردید کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها، را در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا شکست داده است، ارزش بیت‌کوین که مهم‌ترین رمزارز در جهان محسوب می‌شود، افزایش ۱۰درصدی را تجربه کرد. بررسی‌های اکونومیست نشان می‌دهد از میانه ماه اکتبر تاکنون، ارزش بیت‌کوین صعود ۵۰درصدی را تجربه کرده است. نکته جالب‌توجه اینجاست که بیت‌کوین در این زمینه تنها نیست. در واقع، همه بیست کریپتوی برتر جهان با پیروزی جمهوری‌خواهان، نشان دادند که ترامپ را دوست دارند و ارزش همگی آنها افزایش پیدا کرد. دوج‌کوین که جزو رمزارزهای مورد علاقه ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی و رفیق جدید ترامپ است، از روز انتخابات افزایش ۱۴درصدی را تجربه کرد.

ارزش کل بازار کریپتو در جهان هم برای نخستین بار در روز دوازدهم نوامبر به سه تریلیون دلار رسید. همه اینها نشان می‌دهد که با بازگشت رمزارزها مواجه هستیم. آنها طوفانی سهمگین را پشت سر گذاشتند و اکنون دوباره وارد بازار شده‌اند. مسائلی نظیر افزایش نرخ بهره از طرف فدرال رزرو یا همان بانک مرکزی آمریکا و همچنین چند رسوایی برای برخی از شرکت‌های بزرگ حوزه رمزارز، حال این بازار را هم خراب کرده بود. با وجود این، اکنون بازگشت ترامپ به نفع کریپتوها تمام شده است.

برآوردها نشان می‌دهد که سیاست‌ها به نفع بازار رمزارز تغییر خواهد کرد؛ به همین دلیل است که این بازار هم روی خوش به ترامپ نشان داده است. یکی از نکات مهم این است که نمی‌توان این وضعیت را پایدار در نظر گرفت و دلیل آن، حضور ترامپ است. او در دوره نخست از ریاست‌جمهوری‌اش، کریپتوها را نوعی فریب در مقابل دلار می‌دانست. اکنون ظاهراً قصد دارد به این بازار وجاهت قانونی و ثبات ببخشد. همه اینها یعنی وضعیت بازار رمزارز به ترامپ بستگی دارد و از آنجا که ترامپ قابل‌پیش‌بینی نیست، این بازار هم نمی‌تواند وضعیتی پایدار و قابل‌پیش‌بینی داشته باشد. حالا باید دید ترامپ در دوره دوم خود قصد دارد چگونه نسبت به این بازار واکنش نشان دهد و آن را در چه مسیری قرار دهد.

عنواناکونومیست
صاحب‌امتیازگروه اکونومیست
تیراژ۱۳۰۰۰۰۰
انتشار اولین شمارهسپتامبر ۱۸۴۳
دفتر مرکزیلندن
وب‌سایتeconomist.com
سوژه‌ها#دونالد_ترامپ #رمزارز  #بیت‌کوین

بنکینگ‌تکنولوژی: خدمات مالی سبز


شماره نوامبر ۲۰۲۴ بنکینگ‌تکنولوژی: جهان در حال نبرد با مسائل مختلف محیط زیستی است. نشریه بنکینگ‌تکنولوژی هم به همین بهانه در مطلبی به امور مالیِ پایدار پرداخته و توضیح داده که مسائل زیست‌محیطی چطور وارد این فضا شده‌اند و حل آنها به شکلی پایدار چه فرصت‌ها و درعین‌حال چه چالش‌هایی در پی خواهد داشت. صنعت مالی، هم‌اکنون به‌عنوان یکی از مهم‌ترین صنایع در اقتصاد جهان شناخته می‌شود و طبیعی است که نقش آن در محیط‌ زیست هم به‌مرور پررنگ شده باشد. بسیاری از سرمایه‌گذاران، امور مالیِ سبز را یک فرصت چندمیلیارد‌دلاری می‌بینند که هنوز بکر و دست‌نخورده باقی مانده است. یکی از اقدامات بنکینگ‌تکنولوژی این بوده که با مدیران عامل برخی از مهم‌ترین شرکت‌های مالی و بانکی جهان از جمله ولزفارگو، جی‌پی مورگان و حتی بسیاری از شرکت‌های ارائه‌کننده خدمات فین‌تکی گفت‌وگو کرده و از آنها پرسیده که برای دستیابی به صنعت مالیِ پایدار، چه فعالیت‌هایی داشته‌اند. واقعیت این است که بانک‌ها باید مانند هر کسب‌وکار دیگری، خودشان را با نیازهای مشتریان مطابقت دهند.

هم‌اکنون، یکی از نیازهای مشتریان، توجه به امور محیط زیستی است. اکثر مدیران عاملی که بنکینگ‌تکنولوژی با آنها گفت‌وگو کرده، تأکید داشته‌اند که باید خود را با نیازهای مشتریان هم‌سو کنند. بسیاری از آنها تلاش کرده‌اند زیرساخت‌هایی مطابق با شرایط مدرن محیط زیستی فراهم آورند. البته این مسیر، با چالش‌های مالی هم همراه بوده، اما در نهایت توانسته رضایت مشتریان را جلب کند و همین مسئله، برگ برنده سرمایه‌گذاران بوده است. آنها همچنین می‌دانند که باید شرایط فعلی را بر هم بزنند و به جای آن، به دنبال ایجاد وضعیتی پایدار باشند.

در نتیجه از مسیر نوآوری و ابداعات تازه، وارد میدان شده‌اند و صنعت مالی را متحول کرده‌اند. بسیاری از آنها گفته‌اند که شیوه‌های سنتی را کنار گذاشته‌اند و سعی دارند از مسیر مدرن، شرایط خودشان را تغییر دهند. در نهایت، همه این مدیران عامل تاکید کرده‌اند که باید نگاهی آینده‌محور داشته باشند و همواره با آینده‌نگری، در مسیر پایداری قدم بردارند. کسب‌وکارهایی که به آینده معطوف شده‌اند،‌ می‌توانند به شکلی پایدار پیش بروند و رضایت مشتریان را هم در درازمدت به سمت خود جلب کنند. ابزارهای مالی همگی می‌توانند به‌روز و پایدار شوند و در خدمت محیط‌ زیست درآیند.

عنوانبنکینگ‌تکنولوژی
صاحب‌امتیازاینفورما
تیراژ
انتشار اولین شماره۱۹۸۳
دفتر مرکزیانگلستان، لندن
وب‌سایتfintechfutures.com
سوژه‌ها#محیط‌زیست #صنعت_مالی #نوآوری

فین‌تک: شرکت‌های برتر خدمات مالی


شماره نوامبر ۲۰۲۴ فین‌تک: نشریه فین‌تک در تازه‌ترین شماره خود به بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در عرصه خدمات مالی پرداخته است. این شرکت‌های مالی براساس درآمد مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. رتبه نخست در این زمینه، متعلق به شرکت برکشایر هاتاوی است که با مدیرعاملیِ میلیاردر و سرمایه‌گذار معروف، یعنی وارن بافت، پیش می‌رود. این شرکت که مقر آن در آمریکا قرار دارد، نخستین بار در سال ۱۸۳۹ راه‌اندازی شده و درحال‌حاضر ۳۹۶هزار و ۵۰۰نفر نیروی انسانی در آن مشغول به کار هستند. از آن‌جا که یک اسطوره، وارن بافت، این شرکت را مدیریت می‌کند، زیاد مورد توجه قرار گرفته است. رویکرد سرمایه‌گذاری بلندمدت در این شرکت همواره مورد توجه سایر سرمایه‌گذاران و کارآفرین‌ها بوده است. این شرکت در حال حاضر حدود یک‌تریلیون دلار ارزش دارد و به همین دلیل شهرت ویژه‌ای در جهان دارد. شرکت جی‌پی مورگان چیس هم رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. این شرکت قدیمی‌تر از برکشایر هاتاوی است و نخستین بار در سال ۱۷۹۹ راه‌اندازی شده است. در‌حال‌حاضر بیش از ۲۷۰هزار نفر در این شرکت مالی فعالیت دارند.

مقر این شرکت هم در آمریکاست و ارزش آن در سال ۲۰۲۳ برابر با ۲۳۹میلیارد دلار بوده است. این شرکت، خدمات مالی خود را به نقاط مختلف جهان ارائه می‌کند. یکی از ویژگی‌های جی‌پی مورگان چیس این است که خدمات مالی را به شکلی نوآورانه و متفاوت در اختیار مشتریان خود می‌گذارد و به همین دلیل همیشه برای مشتریانش مطلوب و مورد توجه بوده است. بانک صنعتی چین هم رتبه سوم را در جهان به خودش اختصاص داده است. این شرکت چینی که مقر آن هم در همین کشور است، در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۰۷میلیارد دلار ارزش داشته است. نکته جالب این است که عمر این بانک چندان طولانی نیست و در سال ۱۹۸۴ راه‌اندازی شده است. این شرکت هم درحال‌حاضر ۴۳۴هزار نیروی کار فعال دارد. خدمات مالی متنوع و ارتباط موثر از طریق ایجاد یک شبکه بانکی گسترده، از جمله مواردی است که درباره این بانک مورد توجه قرار گرفته است. ازآنجاکه این بانک از شرق ظهور کرده، به لحاظ سبک مدیریتی، زیر ذره‌بین قرار گرفته و توانسته توجهات زیادی را به خود جلب کند.

عنوانفین‌تک
صاحب‌امتیازByzclick Media Group
تیراژانتشار آنلاین
انتشار اولین شماره۲۰۱۹
دفتر مرکزینوروویچ، بریتانیا
وب‌سایتfintechmagazine.com
سوژه‌ها#فین_تک #جی‌پی_مورگان_چیس #شرکت_برکشایر

تایم: از مسترکارت تا بانک جهانی


شماره نوامبر ۲۰۲۴ تایم: یکی از چهره‌های پرنفوذ و اثرگذار جهان که نشریه تایم در جدیدترین شماره خود به آن پرداخته، آجای بانگا، رئیس بانک جهانی است. بانگا به‌عنوان یک هندی-آمریکایی از سال ۲۰۲۳ به دفتر ریاست بانک جهانی راه پیدا کرد و به جای یکی از جنجالی‌ترین چهره‌های بانک جهانی، یعنی دیوید مالپاس، مشغول به کار شد. مالپاس با اظهاراتی نظیر ایجاد تردید در پدیده تغییرات اقلیمی، مورد انتقاد قرار گرفته بود. این در حالی است که برخی از مهم‌ترین اعضای بانک جهانی از جمله آمریکا، تاکید زیادی روی بحث تغییرات اقلیمی دارند و تلاش می‌کنند این مسئله را در کانون توجه خود قرار دهند. حالا با آمدن بانگا، بانک جهانی دوباره تمرکزی ویژه‌ای روی مقوله تغییرات اقلیمی گذاشته است. او همچنین برخی اصلاحات در این بانک را مدنظر دارد و تلاش می‌کند آنها را پیگیری کند.

یکی از نکات جالب‌ توجه درباره این چهره اقتصادی، این است که در گذشته در شرکت مسترکارت فعالیت کرده و به واسطه همین فعالیت‌های اقتصادی با شرکت‌های بخش خصوصی به‌خوبی آشناست. به همین دلیل است که نگاهی مثبت به سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی دارد و معتقد است باید میلیاردرها دلار را صرف سرمایه‌گذاری در شرکت‌های بخش خصوصی کرد. او همچنین تاکید دارد که شرکت‌های بخش خصوصی در عرصه انرژی پاک هم باید بیشترین سرمایه‌ها را جذب کنند. از نگاه او، کل مسئله سرمایه‌گذاری در جهان شبیه به یک مکعب روبیک بزرگ است که همه باید دست به دست هم بدهند تا بتوانند آن را حل کنند.

بانگا می‌گوید هر بار که سرمایه‌گذاری در بخشی به لحاظ ریاضیاتی معقول باشد، طبیعی است که پول هم به سمت آن روانه خواهد شد. در ادامه همین صحبت‌ها تاکید می‌کند که در‌حال‌حاضر سرمایه‌گذاری در بخش تغییرات اقلیمی و انرژی‌های تجدیدپذیر، به لحاظ ریاضیاتی اقدامی معقول به شمار می‌آید و به همین دلیل، پول روانه آن شده است. او اصرار دارد که سرمایه‌گذاران اهداف مربوط به تغییرات اقلیمی را در جهان در نظر بگیرند و مطابق با آن، پول و سرمایه خود را روانه شرکت‌های بخش خصوصی کنند. بانگا بر این باور است که چنین سرمایه‌گذاری‌هایی به ارائه راهکار برای حل بحران تغییرات اقلیمی ختم خواهد شد.

عنوانتایم
صاحب‌امتیازشرکت تایم
تیراژ۱.۶ میلیون نسخه
انتشار اولین شماره۳ مارس ۱۹۲۳
دفتر مرکزینیویورک‌سیتی، آمریکا
وب‌سایتtime.com
سوژه#آجای_بانگا #مسترکارت #بانک_جهانی

بارونز: مسیر انویدیا


شماره ۱۸ نوامبر ۲۰۲۴ بارونز: نشریه بارونز در تازه‌ترین شماره خود مطلبی را به شرکت «انویدیا» اختصاص داده است؛ شرکتی که توانسته تاج پادشاهی در عرصه هوش مصنوعی را بر سر خود بگذارد. این نشریه در مقاله‌ای توضیح داده که جنسن هوآنگ، مدیرعامل انویدیا، چگونه توانسته شرکتش را در فاصله ۳ دهه به ارزشمندترین شرکت جهان تبدیل کند، شرکتی که توانسته حتی از آرامکوی سعودی هم پیشی بگیرد و به رقیبی جدی برای مایکروسافت و اپل تبدیل شود. در واقع این شرکت به یک غول شکست‌ناپذیر تبدیل شده است. زمانی‌که هنوز هوش مصنوعی به دوره شکوفاییِ فعلی‌اش نرسیده بود، انویدیا هم در دوران طفولیت به سر می‌برد. با‌این‌حال، به‌مرور انویدیا رشد کرد و توانست از فرصت‌های موجود در هوش مصنوعی برای رشد خود بهره بگیرد.

مدیرعامل این شرکت توضیح می‌دهد که هرچند برای پیشرفت تلاش می‌کرده اما هیچ‌گاه تصورش را هم نمی‌کرده که بتواند به چنین موفقیتی دست پیدا کند. انویدیا توانست به موفق‌ترین شرکت در جهان تبدیل شود که همه تحلیلگران درباره‌اش می‌نوشتند. گزارش‌های ماهانه و فصلیِ این شرکت نشان می‌دهد که عملکردی خیره‌کننده دارد و نسبت به اندازه این شرکت، رشدِ آن به شکلی نامنتظره پیش می‌رود.

مدیرعامل این شرکت در گفت‌وگو با نشریه بارونز توضیح می‌دهد که اعتمادسازی تا چه اندازه دشوار بوده و چقدر روی ایجاد اعتماد در میان کارکنان و مشتریان خود سرمایه‌گذاری کرده است. از نگاه او، رمز موفقیت شرکت‌ها این است که نوعی اعتماد را ایجاد کنند. او همچنین توضیح داده که نوعی فرهنگ تشویق کردن را در انویدیا به راه انداخته است. به عبارت دیگر، انویدیا به محلی تبدیل شده که در آن همه کارکنان به دنبال تشویقِ یکدیگر هستند تا بتوانند از این مسیر پیشرفت کنند. بسیاری از کارکنان این شرکت بر این باورند که روحیه و شخصیت جنسن به آنها کمک کرده تا انویدیا را در مسیر پیشرفت قرار دهند.

حالا جنسن ۶۱ساله است و توانسته شرکتی را بنا کند که رقیبی جدی برای شرکت‌های فعال در حوزه فناوری محسوب می‌شود و در ردیف باارزش‌ترین شرکت‌های جهان قرار گرفته است. او پیشرفت شرکتش را مدیون آدم‌هایی می‌داند که با ایجاد بستر پیشرفت، ازخودگذشتگی کرده‌اند و با تلاش خود، فضایی برای بهبود به وجود آورده‌اند. نشریه بارونز هم بابت همین قضیه جلد این شماره خود را به شرکت انویدیا اختصاص داده است.

عنوانبارونز
صاحب‌امتیازداوجونز
تیراژ۳۰۵هزار و ۵۱۳ نسخه
انتشار اولین شماره۱۹۲۱
دفتر مرکزینیویورک‌سیتی
وب‌سایتbarrons.com
سوژه‌ها#انویدیا #هوش_مصنوعی #جنسن_هوآنگ

از طريق مترجم: نسیم بنایی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.