عصر تراکنش
رسانه مدیران فناوری‌های مالی ایران

تندیس رویداد زیرساخت دیجیتال به چه افرادی اهدا شد؟

چهار چهره ماندگار زیرساخت دیجیتال ایران

عصر تراکنش ۸۸ / در اولین دوره از رویداد زیرساخت دیجیتال که کارخانه نوآوری رسانه راه‌کار در ۲۱ آبان‌ماه ۱۴۰۳ برگزار کرد، از محمدعلی گوگانی، سعید عسگری انارکی، حسین ریاضی و محمدعلی یوسفی‌زاده به‌عنوان چهره‌های برتر و ماندگار حوزه سخت‌افزار و زیرساخت دیجیتال ایران با تقدیم تندیس‌ تقدیر شد. این تندیس به پاس قدردانی از فعالیت‌ها و نوآوری‌های ارزنده این چهره‌ها در این حوزه، با توجه به نقش مؤثری که در توسعه زیرساخت‌های دیجیتال ایران داشته‌اند، در نظر گرفته شده بود و با حضور حسین اسلامی، مدیرعامل شرکت رمیس؛ فرهاد کرم‌زاده، عضو هیئت‌مدیره نصر تهران؛ مازیار نوربخش، رئیس کمیسیون تحول و نوآوری اتاق تهران؛ مهران محرمیان، معاون سابق فناوری‌های نوین بانک مرکزی و محمد فرجود، رئیس کمیسیون بانکداری دیجیتال سازمان نصر اهدا شد. در ادامه مروری بر جزئیات این بخش از رویداد زیرساخت دیجیتال و صحبت‌های این افراد خواهیم داشت.


جایزه زیاد گرفته‌ام، اما این تندیس لذت دیگری دارد


محمدعلی گوگانی، مدیرعامل سابق آدونیس و عضو هیئت‌مدیره فعلی این شرکت، یکی از چهره‌های برتر و ماندگار در حوزه سخت‌افزار و زیرساخت دیجیتال ایران است که در اولین دوره از رویداد زیرساخت دیجیتال با ارائه تندیس مورد تقدیر قرار گرفت. او بعد از دریافت این تندیس رو به جمعیت حاضر در رویداد گفت: «خدا را شاکرم که امروز در خدمت شما هستم. در طول عمر کاری خود جوایز زیادی از شرکت‌های خارجی و داخلی گرفتم، اما دریافت این یادواره از این رویداد لذت دیگری برای من دارد. جوانان با گذر زمان متوجه می‌شوند که دوران جوانی با میان‌سالی حس متفاوتی دارد. امیدوارم جوانان به پیشرفت در این مسیر ادامه دهند و نسل‌های بعد بهتر بتوانند به امور جاری زندگی برسند. اگر بنا باشد ما تجارب، سرگذشت و تصمیمان را بگوییم، شاید باید ماه‌ها در مورد آن صحبت کنیم. در دوره ما تصمیماتی گرفته شده که حیات بسیاری از شرکت‌ها به آنها وابسته است.»


وارد کردن اولین عابربانک‌ها به کشور؛ کاری سخت و پیچیده


سعید عسگری انارکی همان فردی است که اولین عابربانک‌ها را وارد ایران کرده است. به همین دلیل نیز در رویداد زیرساخت دیجیتال یکی از تندیس‌ها را از آن خود کرد. او پس از دریافت تندیس بیان کرد: «از برگزارکنندگان این رویداد تشکر می‌کنم. همیشه گفتم عابربانک نمود بیرونی داشت. برای یک وزیر، واردات موبایل نمود بیرونی دارد و مردم خوشحال می‌شوند. اولین حساب متمرکز که در ایران راه‌اندازی شد از عابربانک مهم‌تر است. اواسط دهه ۱۳۷۰ آقای جمشیدی، مدیرعامل بانک سپه، گفت برای شما عابربانک خریدم. گفتم عابربانک چیست؟ گفت مگر تو خارج نرفتی؟ گفتم نه. گفت در فیلم‌ها هم ندیدی که کارت داخل آن می‌گذارند و پول می‌دهد؟ این دستگاه را برای بانک ملت آورده بودند و بانک ملت این دستگاه را به ما داد و ما در عرض سه چهار ماه آن را راه‌اندازی کردیم. آن زمان، کارت‌هایی را به کارمندان بانک سپه دادیم تا از آنها استفاده کنند و گفتیم کارت‌ها را می‌خواهیم به مردم هم بدهیم تا از آنها استفاده کنند. جواب دادند این خلاف مقررات است و پول باید حضوری پرداخت شود. گفتند یک گزارش تهیه کنید که هیئت‌مدیره تصویب کند و به هیئت دولت و سپس به مجلس برود. گفتم اگر قرار باشد این کار را انجام دهیم، شورای نگهبان آن را رد می‌کند. من گزارش را به این صورت به هیئت‌مدیره دادم که شخص به دستگاه مراجعه می‌کند و پس از شناسایی به آن پرداخت می‌شود. سپس عابربانک را راه‌اندازی کردیم. چنین کارهایی بسیار پیچیده و سخت بود و من یکی از هم‌نسل‌های خودم بودم که این مسیر دشوار را طی کردم.»


لزوم احترام گذاشتن به مالکیت بخش خصوصی


حسین ریاضی، بنیان‌گذار شرکت صنایع ارتباطی پایا، نیز یکی دیگر از دریافت‌کنندگان تندیس این رویداد بود که عنوان کرد: «برای من مایه مباهات است که در چنین رویدادی این تندیس نصیبم شد. مدت زیادی دوام آوردن افتخار شده و ما هم کاری نکردیم جز اینکه ۴۵ سال تحت حاکمیت دولتی دوام آوردیم. تحرک، تنفس، اقدام و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی زمانی بهبود پیدا می‌کند که به مالکیت بخش خصوصی احترام گذاشته شود و انجمن‌های تخصصی آن‌قدر قدرت پیدا کنند که در قانون‌گذاری بتوانند اثرگذار باشند. امیدوارم فرآیند سرکوب در حوزه دیجیتال، ارتباطات و فناوری کاهشی شود و از حاکمیت دولتی، نرخ‌گذاری‌های دستوری و قانون‌گذاری‌های غیرموجه رهایی پیدا کند و بتواند رشد کند. در دولت همیشه تغییر وجود دارد و چیزی به سامان نمی‌رسد. از راه‌کار و مجموعه‌ای که توانسته چنین رویدادی را برگزار کند و افتخاری برای من باشد تشکر می‌کنم.»


تلاش کردم دستاوردهای دیجیتال را فرهنگ‌سازی کنم


محمدعلی یوسفی‌زاده، مدیرعامل آسیاتک، آخرین فردی بود که در این رویداد تندیس گرفت. او در این رویداد اظهار کرد: «حرف زدن درباره فناوری راحت، اما تجربه کردن آن سخت است. آن زمان ما شعاری داشتیم که می‌گفتیم ما برای وصل کردن آمدیم. من فکر کردم به جای اینکه در شرکت خصوصی فعالیت داشته باشم، باید تجربه بزرگ‌تری در سطح کشور داشته باشم. مسئولیت آسیاتک به من محول شد. بزرگ‌ترین اتفاق زمانی بود که ابلاغ شده بود داده‌های ایرانی باید در کشور میزبانی شود، اما زیرساخت‌ها وجود نداشت. جنس سرمایه‌گذاری در شرکت‌هایی که من کار می‌کردم به این شکل بود که از بیرون تزریق نمی‌شد. سعی کردیم از موجودی‌هایمان استفاده کنیم و وب‌سایت‌های پرترافیک ایرانی را از سال ۱۳۹۱ در دست گرفتیم. در این مسیر چالش‌های زیادی داشتیم که در نهایت ختم به خیر شد. شاید دولت و حاکمیت دیر با فناوری‌ آشنا می‌شود و این حوزه برای آنها بازدارنده به شمار می‌رود. تلاش کردم در نهادها حضور داشته باشم و دستاوردهای دیجیتال را فرهنگ‌سازی کنم. در دو تا سه سال گذشته به شرایطی رسیده بودم که فکر می‌کردم کارهای تکراری انجام می‌دهیم تا ورود به بازار سرمایه ساختار جدیدی را در مجموعه پیاده کرد. دو پروژه بزرگ داریم که هم‌اکنون یکی از آنها زیرساخت فیبر نوری است که در دوازده شهر مسئولیت آن را بر عهده گرفته‌ایم.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.