عصر تراکنش
رسانه مدیران فناوری‌های مالی ایران

عصر تراکنش شماره ۸۹ دی ۱۴۰۳

عصر تراکنش ۸۹ / هشتادونهمین شماره از ماهنامه عصر تراکنش با تصویر روی جلد مصطفی اکرمی آرانی، مدیرعامل میلی منتشر شد. میلی یکی از کسب‌وکارهای فعال در حوزه خریدوفروش آنلاین طلاست که از اواخر فروردین‌ماه ۱۴۰۳ فعالیت جدی خود را شروع کرده و طبق صحبت‌های مدیرعامل آن، توانسته از اسفندماه ۱۴۰۲ بیش از دو میلیون کاربر جذب کند. مدیرعامل میلی می‌گوید این شرکت از نظر تعداد کاربر و حجم سفارش‌ها، با اختلاف، بازیگر اول این بازار است. به دلیل این ادعا و فعالیت‌هایی که میلی تاکنون داشته، بر آن شدیم تا در گفت‌وگو با مصطفی اکرمی آرانی، مدیرعامل پلتفرم میلی به جنبه‌های گوناگونی از این کسب‌وکار بپردازیم. پرونده تنظیم‌گری این شماره از ماهنامه عصر تراکنش نیز به موضوع امنیت در صنایع بانکی و پرداخت کشور اختصاص داده شده است. همچنین، شما می‌توانید در این شماره یادداشت‌هایی از مینا والی، مینا حاجی، امید ترابی، میلاد مژدهی، حامد اکبری،‌ امیرحسین راد، الهام مقدم و احمد رفیع‌زاده را بخوانید.


به وقت برند کارفرمایی


به روال هر ماه در بخش گزارش‌‌‌های ماهنامه عصر تراکنش مروری بر مهم‌ترین اخبار صنعت مالی در یک ماه گذشته داشتیم؛ اخباری که در آذرماه، مهم‌ترین آن قرار گرفتن رمزارزها در مسیر رگولاتوری و بیرون آمدن سندی با عنوان «چارچوب‌ سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری در حوزه رمزپول‌ها» توسط بانک مرکزی ایران و البته تصویب کلیات سند ساماندهی رمزارزها در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی بود. در آذرماه شاهد برگزاری دو رویداد مهم هم بودیم؛ یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت و دومین رویداد برند کارفرمایی. به همین منظور، گزارش‌هایی را از این دو رویداد می‌خوانید که در آنها به جزئیات آنچه در این رویدادها گذشته است، پرداخته‌ایم. همچنین، در گفت‌وگو با صادق رضایی گیگلو، مدیر اجرایی فانوس و هومن مسگری،‌ مدیرعامل بلوط به دلایل توسعه‌نیافتگی مدیریت مالی شخصی در ایران پرداخته‌ایم.


کسب‌وکارها روایت می‌کنند:

توسن‌تکنو، مزدکس، ازکی‌وام، راهبرد هوشمند شهر


در بخش باشگاه این شماره از ماهنامه عصر تراکنش به سراغ مدیران راهبرد هوشمند شهر، ازکی‌وام، مزدکس و توسن‌تکنو رفتیم تا با آنها درباره عملکرد، چالش‌ها و برنامه‌هایی که برای توسعه کسب‌وکارهایشان دارند، صحبت کنیم. علاوه‌‌بر این، مروری بر زندگی شخصی و حرفه‌ای احسان قاضی‌زاده داشتیم که یکی از فعالان حوزه رمزارز در کشور است. مصطفی اکرمی آرانی، مدیرعامل پلتفرم میلی نیز مهمان گفت‌وگوی ماه این شماره از ماهنامه بود؛ پلتفرمی که بنا بر صحبت‌های مدیرعاملش از نظر تعداد کاربر و حجم سفارش‌ها، با اختلاف، بازیگر اول بازار خریدوفروش آنلاین طلاست.


امنیت در بوته محک


پرونده تنظیم‌گری این شماره از ماهنامه عصر تراکنش به موضوع امنیت در صنایع بانکی و پرداخت کشور اختصاص داده شده است. ما معتقدیم که این صنایع نبض اقتصاد کشور را در دست دارند و از زیرساخت‌های حیاتی آن به حساب می‌آیند. در نتیجه، اگر دچار مشکلات امنیتی شوند، علاوه‌بر صدمه به منابع مالی افراد و اطلاعاتشان، ممکن است منجر به بحران در سطح ملی نیز شوند. بنابراین مقوله امنیت بیش از هر حوزه دیگری در صنعت مالی اهمیت دارد. طبق صحبت‌های مدیران و متخصصان صنعت بانکی و پرداخت کشور، برخی از سازمان‌ها همچنان در اجرای تدابیر امنیتی ضعف دارند یا سرعت کافی در شناسایی و پاسخگویی به تهدیدات را ندارند و حملات اخیر نیز نشان‌دهنده وجود شکاف‌های امنیتی در زیرساخت‌ها و فرایندهای بازیگران این صنعت است. به همین منظور، در گفت‌وگو با مدیران، متخصصان و فعالان صنعت مالی به ابعاد گوناگونی از اهمیت و بهبود امنیت در این صنایع پرداخته‌ایم.


آیا آمریکا پایتخت کریپتوی جهان می‌شود؟


آتلانتیک در مقاله‌ای با عنوان «سرانجام میراث کریپتو مشخص شد» کریپتو را به لحاظ فرهنگی بررسی کرده است؛ فرهنگی که به تمرکززدایی منتهی می‌شود و بعد نشان می‌دهد که چطور این مسئله در انتخابات اخیر آمریکا متعین شده است. نتایج انتخابات اخیر آمریکا، دست‌کم تا حدی به ‌معنی مخالفت با قدرت‌های نهادی بود و کریپتو در این ابراز مخالفت سهم داشت. صنعت کریپتو سوپرپکی تشکیل داد که برای حمایت از سیاست‌مداران موافق کریپتو بیش از ۲۰۰ میلیون دلار سرمایه جذب کرد. این سوپرپک با نام Fairshake فرا حزبی بود و هم از دموکرات‌ها، هم از جمهوری‌خواهان پشتیبانی کرد، اما در نهایت این دونالد ترامپ بود که تمام‌قد از این فناوری حمایت کرد و گفت که با مقررات‌زدایی‌هایی که خواهد کرد، کمک می‌کند تا ایالات متحده به پایتخت کریپتوی جهان و ابرقدرت بیت‌کوینی دنیا تبدیل شود.


۲۱ رئیس‌کل در ۶۴ سال


در بخش راهنمای این شماره از ماهنامه عصر تراکنش به روال‌ همیشه مروری بر چهار کتاب و شش مجله معتبر صنعت فناوری‌های مالی جهان داشتیم. علاوه‌بر این، شش شرکت فعال در حوزه تأمین مالی زنجیره تأمین را معرفی کرده‌ایم؛ شرکت‌هایی که به‌عنوان واسطی بین تأمین‌کنندگان، تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان عمل و ارتباطات مالی بین آنها را تسهیل و به کاهش ریسک مالی آنها کمک می‌کنند و در نهایت بهره‌وری اقتصادی کشور را بالا می‌برند. بانک مرکزی ایران در سال ۱۳۳۹ با تصویب قانون پولی و بانکی کشور تأسیس شده و از آن سال‌ها تا امروز ۲۱ رئیس‌کل به خود دیده است؛ رؤسایی که ما در بخش راهنمای این شماره مروری بر سوابق تحصیلی و کاری آنها داشتیم. خودپرداز غیرنقدی هوشمند SK210 شرکت انیاک نیز معرفی محصول این شماره بوده است.

دریافت فایل ماهنامه عصر تراکنش ۸۹

دریافت اشتراک عصر تراکنش


فهرست


یادداشت‌ها:

گزارش‌ها:

باشگاه:

تنظیم‌گری:

جهان:

راهنما:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.