عصر تراکنش
رسانه مدیران فناوری‌های مالی ایران

از بررسی روندهای فین‌تکی آینده تا معرفی ۱۰۰ چهره برتر کسب‌وکاری دنیا

مروری بر مهم‌ترین مطالب شش مجله معتبر فناوری‌های مالی جهان

عصر تراکنش ۹۰ / در نودمین شماره از ماهنامه عصر تراکنش به روال همیشه مروری بر جدیدترین و مهم‌ترین مطالب شش مجله معتبر فناوری‌های مالی جهان داشتیم. «اکونومیست»، «فورچون»، «بلومبرگ بیزینس‌ویک»، «ام‌آی‌تی تکنولوژی ریویو»، «فین‌تک» و «بارونز» شش مجله‌ای هستند که در این شماره به آنها پرداخته‌ایم. در ادامه نگاهی اجمالی به مهم‌ترین مطالب آنها خواهیم داشت.


غول‌های نوظهورِ مالی


شماره ۹ ژانویه ۲۰۲۵ اکونومیست: نشریه اکونومیست به بررسی دو غول سرمایه‌گذاری مستقل در آمریکا پرداخته و توضیح داده که شرکت‌های جفریز و اِوِرکور، غول‌های دیگر وال‌استریت نظیر مورگان استنلی و گلدمن ساکس را به چالش کشیده‌اند. تعطیلات کریسمس به پایان رسیده و حالا شاهد حضور دونالد ترامپ، چهل و هفتمین رئیس‌جمهوری آمریکا در کاخ سفید هستیم. بی‌تردید باید در انتظار سیاست‌گذاری‌های جدیدی باشیم که بازار معاملات را با هیجان بیشتری همراه خواهد کرد. سیاست‌های ترامپ کاملاً متفاوت از جو بایدن خواهد بود و انتظار می‌رود این سیاست‌ها به نفع شرکت‌های سرمایه‌گذاری باشد. در واقع معاملات در این شرکت‌ها افزایش پیدا می‌کند و این به نفعشان خواهد بود. ارزش شرکت‌هایی همچون گلدمن ساکس و مورگان استنلی در اواخر ماه نوامبر به رکوردهایی رسیده بود.

با‌این‌حال، شرکت‌های سرمایه‌گذاری جفریز و اورکور خیلی سریع خود را به این غول‌ها رساندند و نشان دادند که حضور ترامپ می‌تواند تا چه اندازه به نفعشان باشد. سهام هر دو شرکت در سال گذشته، دو برابر شده است. جفریز از رتبه دهم در میان بانک‌ها به رتبه هفتم رسید و به‌این‌ترتیب به یک شرکت مهم تبدیل شد. سود خالص آن هم دو برابر شده است. اورکور هم به لحاظ درآمد حاصل از مشاوره جهانی در سال ۲۰۲۴ از مورگان استنلی پیش افتاد که موفقیت بزرگی برای آن محسوب می‌شود. رویکردهای جسورانه این شرکت‌های سرمایه‌گذاری و حضورشان در بازارهای جدید و همچنین همکاری با شرکای جدید نظیر بانک‌های ژاپنی، کمک کرده تا بیشتر پیشرفت کنند.

در نهایت استخدام نیروهای جوان و کارآمد و همچنین حفظ استعدادهایی که از پیش جذب کرده بودند، به این شرکت‌ها کمک کرده تا فعالیت چشمگیرتری در بازار داشته باشند. در واقع این شرکت‌ها موفق شده‌اند محیط کاری پویایی ایجاد کنند که نیروهای جوان و باانگیزه در آنها فعالیت دارند. انتظار می‌رود با حضور ترامپ، این شرکت‌ها در آینده، فعالیت‌های جسورانه‌تری داشته باشند و ظرفیت‌های خود را افزایش دهند. اگر بتوانند خودشان را ثابت کنند و عملکرد بهتری از خود نشان دهند، آینده بهتری خواهند داشت. به‌صورت کلی، اگر این شرکت‌ها به همین شکل و با همین رویه به رشد خود ادامه دهند، می‌توان انتظار داشت که به‌زودی جای غول‌های قبلی را بگیرند. به همین دلیل است که نشریه اکونومیست به این شرکت‌ها پرداخته و گزارش ویژه‌ای در رابطه با آنها نوشته است. 

عنواناکونومیست
صاحب‌امتیازگروه اکونومیست
تیراژ۱۳۰۰۰۰۰
انتشار اولین شمارهسپتامبر ۱۸۴۳
دفتر مرکزی لندن
وب‌سایتeconomist.com
سوژه‌ها #سرمایه_گذاری #گلدمن‌_ساکس #وال_‌استریت

۱۰۰ غول قدرتمند دنیای کسب‌وکار


شماره دسامبر ۲۰۲۴ فورچون: نشریه فورچون در مقاله‌ای در آخرین شماره خود به ۱۰۰ چهره برتر و پرنفوذ در فضای کسب‌وکار پرداخته و مفهوم قدرت در دنیای کسب‌وکارها را زیر ذره‌بین گذاشته است. این مقاله اشاره می‌کند که قدرت را نمی‌توان صرفاً بر اساس درآمد یا سابقه کاری سنجید. بلکه مفهوم قدرت پیچیده و پویاست. گاهی اوقات یک مدیرعامل شرکتی با درآمد بالا قدرت بیشتری دارد، و گاهی یک بنیان‌گذار استارتاپ نوآور و یا یک سرمایه‌گذار جسور. حتی یک فروشنده سهام که علیه شرکت‌های بزرگ شرط می‌بندد هم می‌تواند تأثیرگذار باشد. این مقاله تأکید می‌کند که قدرت ثابت نیست و به‌سادگی این امکان وجود دارد که از دست برود.

در فهرست نشریه فورچون، نام رهبران صنایع مختلف از سن ۳۰ سال تا ۹۰ سال آورده شده است. حتی میلیاردرهای بازنشسته و سیاستمداران و مقامات دولتی نیز در این فهرست دیده می‌شوند. نخستین فردی که نامش در این فهرست قرار گرفته، ایلان ماسک است. او که به‌عنوان مدیرعامل تسلا معرفی شده، به‌عنوان فردی شناخته شده که از نگاهی عمیق نسبت به جهان مهندسی برخوردار است. البته گاهی اوقات عقاید او، مخربِ کسب‌وکارها بوده و حتی جنجال‌هایی هم در عالم کار، ایجاد کرده است. مارک زاکربرگ نیز رتبه هفتم را به خود اختصاص داده و به‌عنوان مدیرعامل شرکت متا، نامش در این فهرست قرار گرفته است.

زاکربرگ به‌عنوان یکی از چهره‌های پیشرو در زمینه هوش مصنوعی مولد معرفی شده و جزو چهره‌های کلیدی در این زمینه خواهد بود. او قصد دارد از طریق شرکت متا، محصولات جدیدی را به بازار هوش مصنوعی معرفی کند. از اینستاگرام گرفته تا واتس‌اپ، قرار است در همه شاخه‌های شرکت متا، محصولات جدیدی روانه بازار شود. البته شرکت متا با انتقادهایی در رابطه با هوش مصنوعی مولد هم مواجه خواهد شد که یک چالش جهانی برای تمامی شرکت‌های فعال در این عرصه خواهد بود. یکی دیگر از غول‌های این فهرست، جف بزوس است که نامش در رتبه یازدهم قرار گرفته. بزوس وارد مرحله جدیدی از زندگی‌اش شده و توانسته علاوه بر آمازون، مدیریت شرکت‌های مطرح دیگری را هم پیش ببرد. به نظر می‌رسد که مسیر پیشرفت این کارآفرین همچنان باز است و احتمال می‌رود همانند ماسک، به چهره‌ای مطرح و جنجالی در آینده تبدیل شود یا دست‌کم، در آینده بیشتر از او بشنویم.

 

عنوانفورچون
 صاحب‌امتیاز Charoen Pokphand (کرون پوکفند)
تیراژ۸۵۲ هزار
انتشار اولین شماره۱۹۲۹
دفتر مرکزینیویورک، آمریکا
وب‌سایتfortune.com
سوژه‌ها#ایلان_ماسک #جف_بزوس #مارک_زاکربرگ

رمزارزها بازی را بردند، حالا چه می‌شود؟


شماره ژانویه ۲۰۲۵ بلومبرگ بیزینس‌ویک: نشریه بلومبرگ بیزینس‌ویک، مطالب متنوعی در تازه‌ترین شماره خود دارد که یکی از این مطالب به رمزارزها پرداخته و وضعیت این صنعت را پس از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مورد ارزیابی قرار داده است. پس از پیروزی دونالد ترامپ، شاهد رشد قیمت بیت‌کوین بودیم، برای نخستین‌بار قیمت بیت‌کوین از ۱۰۰هزار دلار هم عبور کرد. بسیاری از فعالان در این صنعت بر این باور بودند که مرحله جدیدی از رشد قیمت برای بیت‌کوین آغاز شده است. باور اصلی آنها این است که ترامپ می‌خواهد از رمزارزها حمایت کند، به همین دلیل قیمت هم افزایش پیدا کرد. ضعف قوانین مالی در رابطه با رمزارزها از دیگر مواردی است که نشریه بلومبرگ در گزارش خود به آن پرداخته و همچنین به این نکته اشاره کرده که احتمالاً دولت ترامپ، قوانین دوستانه‌تری نسبت به رمزارزها در پیش خواهد گرفت.

با‌این‌حال، همین نفوذ سیاسی بر صنعت رمزارزها، می‌تواند آن را به عرصه‌ای پرریسک تبدیل کند. به همین دلیل است که سرمایه‌گذاران باید نسبت به آن آگاه باشند. بلومبرگ در گزارشی دیگر به مقوله هوش مصنوعی و مدل‌های کوچک‌تر پرداخته و توضیح داده که شرکت‌های بزرگ و استارتاپ‌ها بهتر است به جای تمرکز روی مدل‌های زبانیِ بزرگ و پرهزینه، تمرکز خود را روی مدل‌های کوچک‌تر و کارآمدتر بگذارند. برای مثال، مدلی از چت‌جی‌پی‌تی در مقیاس کوچک را در نظر بگیرید که فقط اطلاعاتی در رابطه با سؤالات و پرسش‌های مالیاتی به مخاطبان خود ارائه می‌کند، بی‌تردید چنین چیزی می‌تواند موفق باشد.

این مدل‌های کوچک‌تر می‌توانند با هزینه‌ای کمتر، کسب‌وکاری پررونق در عرصه هوش مصنوعی باشند. به‌علاوه، رقیبی سرسخت ندارند و با جزئیات و به‌صورت تخصصی در عرصه خودشان فعالیت خواهند کرد. در نهایت اینکه برای موفقیت در عرصه هوش مصنوعی، تمرکز بر مدل‌های کوچک‌تر می‌تواند مؤثرتر باشد. در نهایت، نشریه بلومبرگ به مرور ۵۰ شرکتی پرداخته که در سال ۲۰۲۵، باید به آنها توجهی ویژه داشته باشیم. در میان نام این شرکت‌ها از صنایع مختلف، نام بانک‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری نیز دیده می‌شود. بانک بریتانیاییِ اچ‌اس‌بی‌سی یکی از این بانک‌هاست که بلومبرگ معتقد است در سال ۲۰۲۶ به سود قابل‌توجهی دست پیدا خواهد کرد و باید موردتوجه سرمایه‌گذاران باشد. این فهرست از بلومبرگ هم می‌تواند قابل‌تأمل باشد.

عنوانبلومبرگ بیزینس‌ویک
صاحب‌امتیاز مایکل بلومبرگ
 تیراژ۳۲۵ هزار نسخه
 انتشار اولین شمارهسپتامبر ۱۹۲۹
دفتر مرکزینیویورک‌سیتی
 وب‌سایتbloomberg.com/businessweek
سوژه‌ها #رمزارز #دونالد_ترامپ #هوش_مصنوعی

جریان‌های اصلی در دنیای فین‌تک


شماره ژانویه ۲۰۲۵ فین‌تک: نشریه فین‌تک در یکی از گزارش‌های جدید خود به بررسی ۱۰ جریان اصلی در دنیای فناوری مالی پرداخته است. در این مطلب آمده است که هوش مصنوعی و یادگیری ماشین یکی از مهم‌ترین جریان‌ها در صنعت فین‌تک به شمار می‌روند. شرکت اصلی در این زمینه هم اوپن‌اِی‌آی خواهد بود که با معرفی چت جی‌پی‌تی توانسته به شهرت برسد. تحول دیجیتال و اتوماسیون یکی دیگر از جریان‌های مهم در فناوری مالی است. در رابطه با تحلیل داده و کسب‌وکارهای هوشمند هم شرکت مایکروسافت حرف اول را می‌زند و جزو شرکت‌های جریان‌ساز در صنعت مالی خواهد بود. شرکت آمازون نیز در زمینه پردازش ابری، خدمات قابل‌توجهی ارائه خواهد کرد.

بانکداری باز نیز جزو موارد مهمی است که جریان‌ساز خواهد بود. امنیت سایبری از طریق سکوی کورتکس، به یک جریان اصلی در صنعت فناوری مالی تبدیل خواهد شد. تأمین مالی پایدار و پیش‌بینی امور و همچنین مدیریت استعداد نیز از دیگر مواردی هستند که جریان اصلی در صنعت فین‌تک به شمار خواهد آمد. نقش هوش مصنوعی در نوآوری‌های مربوط به صنعت فناوری مالی هم از دیگر مباحثی است که نشریه فین‌تک به‌صورت جداگانه به آن پرداخته است. هوش مصنوعی ظرفیت‌های بالقوه بسیاری دارد که می‌تواند به تحول اساسی در خدمات مالی ختم شود.

مدیریت ریسک، ردیابی موارد کلاهبرداری، ارائه خدمات پس از فروش به مشتریان، بهبود تجربه مشتری و همچنین ارائه توصیه‌ها و پیشنهادهای مالی به‌صورت شخصی‌سازی از جمله مواردی‌اند که هوش مصنوعی می‌تواند در آنها کمک‌کننده باشد. در واقع هوش مصنوعی می‌تواند به یک دستیار اصلی برای کارکنان در صنایعی نظیر صنعت بیمه تبدیل شود. بهبود تجربه مشتری جزو مواردی است که هوش مصنوعی می‌تواند در آن بسیار اثربخش باشد. در واقع، داده‌های بسیاری در کسب‌وکارهای مالی وجود دارد که از طریق تحلیل آنها می‌توان عملکرد را به‌صورت عمیق، بهبود داد. تحلیل داده در جهت بهبود تجربه مشتری هم از جمله مواردی است که هوش مصنوعی می‌تواند در آن اثرگذار باشد. انتظار می‌رود میزان خطاهای هوش مصنوعی در آینده کاهش پیدا کند و این قضیه می‌تواند به نفع صنایعی مانند صنعت فین‌تک تمام شود. در واقع، چنین صنایعی می‌توانند با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، بهره‌وری خود را افزایش و هزینه‌هایشان را کاهش دهند. به این ترتیب، شاهد تحولاتی عظیم در صنعت فین‌تک خواهیم بود.

عنوانفین‌تک
صاحب‌امتیازByzclick Media Group
تیراژ انتشار آنلاین
انتشار اولین شماره۲۰۱۹
دفتر مرکزی نوروویچ، بریتانیا
وب‌سایتfintechmagazine.com
 سوژه‌ها#هوش_مصنوعی #فناوری_مالی #امنیت_سایبری

فناوری‌های سال ۲۰۲۵


شماره ژانویه ۲۰۲۵ ام‌آی‌تی تکنولوژی ریویو: چه فناوری‌هایی قرار است نقطه‌عطفی در سال ۲۰۲۵ باشند؟ نشریه ام‌آی‌تی تکنولوژی ریویو در تازه‌ترین شماره خود به این فناوری‌ها پرداخته است. یک تلسکوپ جدید در سال جدید مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت که درون آن بزرگ‌ترین دوربین دیجیتال در دنیای اخترشناسی وجود دارد و می‌تواند عکس‌هایی بی‌نظیر به دست دهد. هوش مصنوعی مولد نیز جزو فناوری‌های ثابت در سال ۲۰۲۵ خواهد بود. مدل‌های آن بی‌تردید بهبود پیدا خواهد کرد و شاهد شکل‌های منحصربه‌فردی از هوش مصنوعی خواهیم بود که جهان را متحول خواهد کرد. مدل‌های زبانیِ کوچک نیز از دیگر فناوری‌های موردتوجه در سال ۲۰۲۵ خواهد بود که به انسان‌ها قدرت‌هایی ویژه خواهد بخشید. وقت آن رسیده که از دنیای دایناسورها عبور کنیم و قدم به عصر هیولاهای صنعتی و فناوری بگذاریم.

تاکسی‌های رباتیک نیز در سال جدید پیشرفت خواهند داشت و رقابت در زمینه تولید آنها افزایش پیدا خواهد کرد. دست‌کم در کشورهای پیشرفته شاهد توسعه در این زمینه خواهیم بود. زباله‌های فضایی و آلایندگی سوخت‌های هواپیماها از موارد حساسیت‌برانگیز در دنیای امروز است. با پیشرفت فناوری در سال جدید، می‌توانیم در انتظار تحولاتی بزرگ در این بخش باشیم. ربات‌های تندآموز نیز به لطف هوش مصنوعی مولد پیشرفت خواهند کرد و به ابزاری مفید در امور روزانه خانه تبدیل خواهند شد. در واقع از آنها می‌توان به‌عنوان دستیاران خانگی بهره گرفت.

فولاد سبز هم از دیگر فناوری‌های بزرگ است که در سال ۲۰۲۵ در صنعت ساخت‌وساز مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. نشریه ام‌آی‌تی در یکی دیگر از گزارش‌های خود توضیح داده که با ظهور هوش مصنوعی، به پایان جست‌وجوی اینترنتی در قالب سنتی‌اش خواهیم رسید. به‌عبارت‌دیگر، همه خیلی زود یاد می‌گیرند که تمام پرسش‌های خود را از هوش مصنوعی بپرسند و به‌ندرت به سراغ گزینه‌های جست‌وجو به شیوه سنتی خواهند رفت. این یک مرحله جدید از کار کردن در بستر اینترنت است که به دلیل سادگی و مطلوبیت، مورد استقبال قرار گرفته و انتظار می‌رود با پیشرفت زیادی هم همراه شود. در نهایت، همه این‌ها یعنی بهره‌گیری از اینترنت به آن شکلی که می‌شناختیم، متحول خواهد شد. این قضیه برای موتورهای جست‌وجو به‌ویژه برای گوگل، اهمیتی فوق‌العاده دارد.

عنوانام‌آی‌تی تکنولوژی ریویو
صاحب‌امتیازکمبریج
 تیراژ۱۶۱ هزار و ۵۲۹ نسخه
انتشار اولین شماره۱۸۹۹، ۱۲۳ سال پیش
 دفتر مرکزی آمریکا، ماساچوست
وب‌سایتtechnologyreview.com
سوژه‌ها #هوش_مصنوعی #اینترنت #فناوری

 


 سیلیکون‌ولیِ ژاپنی


شماره دسامبر ۲۰۲۴ بارونز: یکی از شرکت‌هایی که عملکردی خیره‌کننده در سال ۲۰۲۴ از خود به جای گذاشته، شرکت انویدیا بود. این شرکت توانست رشد ۱۷۵ درصدی را از خود به ثبت برساند و به یکی از مهم‌ترین شرکت‌ها در سال گذشته تبدیل شود. انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۵ همچنان این رشد ادامه پیدا کند. به همین دلیل است که نشریه بارونز در مقاله‌ای به هدف‌گذاری و سرمایه‌گذاری روی این شرکت و شرکت‌هایی نظیر آن پرداخته است. نکته جالب‌توجه، نقش هوش مصنوعی در توسعه و پیشرفت این شرکت است. در واقع تا زمانی که هوش مصنوعی مشتری دارد، می‌توان انتظار داشت که شرکت انویدیا هم پیشرفت کند.

به عبارت ساده‌تر، تقاضا برای هوش مصنوعی به معنای تقاضا برای تراشه‌های ساخت انویدیاست و این قضیه یعنی همچنان شاهد رشد این شرکت خواهیم بود. یکی دیگر از مقاله‌های نشریه بارونز با عنوان «ژاپن، سیلیکون‌ولی انقلاب ربات‌هاست» توضیح داده که در ژاپن در زمینه صنعت رباتیک چه اتفاقاتی در حال رخ ‌دادن است. بررسی‌های بارونز نشان می‌دهد که تقریباً نیمی از عرضه جهانی ربات‌ها در جهان، مربوط به ژاپن است. بررسی‌های دیگر نشان می‌دهد که با افزایش تقاضا برای هوش مصنوعی در آینده و همچنین توسعه فناوری در این زمینه، ژاپن حرف‌های بیشتری در زمینه تولید ربات پیدا کند. به‌عبارت‌دیگر، آینده ربات‌ها در ژاپن با پیشرفت هوش مصنوعی، روشن خواهد بود. این ربات‌ها کاملاً هوشمند و نزدیک به انسان‌ها خواهند بود و به همین دلیل بیشتر مورد استقبال واقع خواهند شد.

این خبر می‌تواند برای شرکت‌های ژاپنیِ فعال در این زمینه، بسیار امیدبخش باشد. برخی از دیگر بررسی‌ها نشان می‌دهد ربات‌های انسان‌نما از سال ۲۰۳۰ مورد استقبال بیشتری واقع شوند و از آن زمان، شاهد استقبال از آنها خواهیم بود. شرکت‌هایی مثل انویدیا نیز در این زمینه، نقش بزرگی را ایفا خواهند کرد و این یعنی سهام چنین شرکت‌هایی پیشرفت چشمگیری خواهد داشت. از طرف دیگر، زمان مناسبی برای سرمایه‌گذاری در زمینه ربات‌ها در شرکت‌های ژاپنی است. این شرکت‌ها بی‌تردید آینده‌ای روشن دارند و در نتیجه، سرمایه‌گذاری در آنها می‌تواند سوددهی قابل‌توجهی داشته باشد. باتوجه‌به همه این مباحث، بارونز معتقد است ژاپن به مهد ربات‌ها تبدیل شده و سیلیکون‌ولیِ دنیای ربات‌ها شده است. به همین دلیل توصیه می‌کند که سرمایه‌گذارانِ مردد، به دنیای سرمایه‌گذاری در ربات‌های ژاپنی روی بیاورند.

عنوانبارونز
صاحب‌امتیازداوجونز
تیراژ۳۰۵ هزار و ۵۱۳ نسخه
انتشار اولین شماره۱۹۲۱
دفتر مرکزی نیویورک‌سیتی
وب‌سایتbarrons.com
سوژه‌ها#ژاپن #هوش_مصنوعی #انویدیا

 

از طريق نسیم بنایی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.